Zfill är egentligen ett antal filler-produkter på den kroppsegna substansen hyaluronsyra. Dessa produkter tillverkas i laboratorier av tyska företag Zimmer Aesthetic Division

HUR FUNGERAR ZFILL?

Då vi åldras minskar produktionen av hyaluronsyran vilket gör att hudens elasticitet minskar och rynkor, veck och linjer uppkommer. Hyaluronsyra som är en bindvävssubstans som finns naturligt i vår hud och har en stark vattenbindande förmåga vilket ger volym till huden. Zfill tillför mer volym och stimulerar hudens celler vilket leder till en utslätande effekt på rynkor och veck samt förbättring av hudens konsistens. Zfill är en icke-permanent filler som omsätts i kroppen allt eftersom vi åldras.

VEM ÄR LÄMPLIG FÖR ZFILL BEHANDLING?

Män och kvinnor i alla åldrar som har torr hud, rynkor, veck eller konturer i ansiktet som de vill ändra.

VEM SKALL INTE ANVÄNDA ZFILL?

Du skall inte behandlas med Zfill om du är gravid eller ammar. Det är också olämpligt om du behandlas med någon form av blodförtunnande medicinering som till exempel Albyl, Trombyl och Waran. Vi är försiktiga med att behandla personer med Zfill som är benägna att bilda keloider vilket är överväxta ärrbildningar. Likaväl är vi försiktiga att behandla dig som har en tendens att få hypertrofiska ärr som kännetecknas av upphöjda röda ärrlinjer. Om du har använt permanent fillers avråder vi från behandling i samma område. Om du blivit behandlad med hyaluronfiller från annan tillverkare ska du vänta i 6 månader. Vi behandlar inte personer under 18 år med Zfill.

HUR GÅR EN ZFILL BEHANDLING TILL?

Metoden är snabb, säker och relativt skonsam. Man ser resultatet snabbt och man kan i princip kan gå tillbaka till jobbet direkt efter behandlingen. Området som ska behandlas rengörs och tvättas av. Bedövningssalva kan användas om så önskas. Därefter sprutas Zfill in med en tunn nål. Det kan sticka till och spänna. Den volymsökande effekten gör att rynkan lyfts upp och man får ett omedelbart resultat.

VAD SKALL DU TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

Om något problem uppstår eller om du känner dig osäker så måste du kontakta din behandlare omedelbart. Våra rekommendationer efter en Filler behandling är som följer:

 • Fysisk träning skall undvikas i 24 timmar.
 • Varma bad/bastu skall undvikas i 24 timmar, använd dusch.
 • Massera ej huden då du kan flytta produkten och få oönskade effekter.
 • Om huden skadats används bakterie dödande salva som skrivs ut på recept vid behov.
 • Kyl behandling kan användas om någon temporärt obehag uppstår.
 • Undvik stark sol i just före och efter behandlingen. Om det är omöjligt att undvika sol så måste en kraftig solskyddsfaktor användas. Försök planera behandlingen så att du kan undvika sol den närmaste tiden efter.
 • Make-up kan användas lite lätt efter behandlingen men helst 4-6 timmar efter behandlingen.
VILKA EFFEKTER KAN DU RÄKNA MED?

Effekten av behandlingen är uppenbar direkt. Ofta uppstår en viss svullnad och när svullnaden lägger sig efter några timmar eller någon dag så ser du slutresultatet. Du kan räkna med en lätt ömhet och rodnad i området i någon dag.

Det är viktigt att tänka på att de behandlingsresultat man uppnår med hjälp av icke-permanenta fillers, precis som namnet antyder, inte är permanenta. Den ökade vävnadsvolymen kommer att gå tillbaka till den ursprungliga inom 3-12 månader beroende på vilken fillerprodukt som använts och i vilket område den lagts. Det finns dock studier som visar att om en påfyllnadsbehandling görs inom några månader efter den första injektionen så kan utfyllnadseffekten förlängas avsevärt.

VAD INNEBÄR EN BEHANDLING MED FILLERS?

Före

Börja med att avtala ett möte med en utbildad behandlare. Kom till konsultationen förberedd på att samtala om dina personliga önskemål och förväntningar samt få rekommendationer om vilken behandling med fillers som passar dig bäst. Rekommendationen utgår från vad du vill uppnå, dina ansiktsdrag och personliga livsstilsfaktorer. Efter konsultationen kommer du att få lämplig behandling.

Under behandlingen

Fillers injiceras i små mängder i huden med en mycket tunn nål. Gelen ger naturlig volym som slätar ut linjer och rynkor, framhäver ansiktets form eller skapar fylligare läppar. En filler som gör huden smidigare och förbättrar dess struktur, samt återställer och bevarar fuktbalansen i huden. Behandlingen går snabbt, oftast tar den 15 – 30 minuter. Behandling med fillers påverkar inte ansiktsuttrycken och resultatet syns i regel omedelbart.

Efter

Våra fillers är biologiskt nedbrytbart vilket innebär att den naturligt försvinner ur kroppen. En uppföljande behandling brukar behövas efter 6–12 månader, beroende på individuella faktorer och vilket område som behandlats. Rådgör med din behandlare om när en uppföljning kan vara lämplig. Efter en behandling kan en del reaktioner uppstå. Den vanligaste är lätt rodnad, svullnad, klåda, blåmärken, smärta och ömhet. Reaktionerna är vanligen milda till måttliga och försvinner oftast inom kort efter injektionen. Vanligtvis försvinner de av sig själva inom en eller två dagar efter behandlingen, men efter vissa behandlingar kan de vara längre.

VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS?

Zfill kan användas för att släta ut linjer och rynkor i ansiktet, skapa fylligare läppar och forma ansiktskonturer som kinder och haka samt föryngra huden. De vanligaste behandlingsområdena är:

 • från näsan till munvinkeln (nasolabialvecket)
 • mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor)
 • läpparna (volym och kontur)
 • kinderna och hakan (form och kontur)
 • handryggarna, dekolletaget, ansiktet, halsen (hudföryngring)
VARFÖR SKA JAG VÄLJA ERA FILLERS?
 • Det är säkert.
 • Våra fillers liknar kroppens egen hyaluronsyra och är omsorgsfullt testat i kliniska prövningar.
 • Det fungerar.
 • Våra fillers ger långvariga resultat, men är inte permanent.
 • Dess effekt är kliniskt bevisad med omfattande klinisk dokumentation.
 • Det är de mest använda.
 • Våra fillers har använts i mer än 20 miljoner behandlingar över hela världen under de senaste femton åren.
VILKA RISKER FINNS VID ZFILL BEHANDLING?

Allergiska reaktioner eller andra biverkningar av Fillers är extremt ovanliga. I och med att injektioner ges så kan det ibland uppstå en rodnad, svullnad, smärta, klåda eller blåmärke. Vanligen är dessa reaktioner milda och försvinner inom några dagar. Det kan ibland i efterhand uppstå en inflammatorisk reaktion som ger rodnad, svullnad och en förhårdnad i huden. Uppstår detta försvinner det som regel inom några veckor. Det är mycket sällsynt med någon kvarstående ärrbildning men det förekommer i enstaka och ovanliga fall kvarstående och synliga förändringar.

Man kan när som helst använda Hyalas som är ett Hyaluronsyra nedbrytande enzym bryta ner och få bort den givna hyaluronsyran. Vi har det tillgängligt på vår klinik om det skulle finnas något behov. Hos oss kan du känna dig trygg.

FINNS DET ALTERNATIV TILL ZFILL BEHANDLING?

Zfill har fördelen att du genast kan se effekten av injektionerna. Huden blir mer spänstig, elastisk och får mer lyster.

När det gäller att skulptera och skapa nya konturer i ansiktet som ger en påtagligt föryngrande effekt kan behandlingar med Zfill oftast endast jämföras med kirugiskt estetiska ingrepp som exempelvis en ansiktslyftning. Ett kirurgiskt ingrepp innebär alltid en viss återhämtningstid. Med Zfill kan du gå tillbaka till arbetet samma dag.

Priset varierar beroende vilken typ av Filler som används samt vilka områden som behandlas och kostar från 2.400 – 10.000:-.

Kontakta oss för en konsultation så berättar vi mer vad vi kan göra just för dig.